Právní předpis byl sestaven k datu 30.11.2010.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.11.2010 do 30.11.2010.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x plísní, obsahující xxxxxxx základní části, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - ovoce x xxxxxxx xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx,4) xxxx a nezahuštěné xxxxx jednoho nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, vody, pulpy x dřeně, nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
h) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx a kůry,
i) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx podíl xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
p) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým krémem - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx sativa),
s) xxxxxxxx - jedlý xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx dovoleno sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x jádřinců, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na dřeň,
u) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu1) se xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx druhy ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x potravin xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) a x) a xxxxxxxxxx xx tří xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx v lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx protlaků, množstvím xxxxx v gramech, xxxxx bylo xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 g xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx je vyšší xxx 10 mg/kg,
g) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx přidaného cukru",
h) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx do 22 % slovem "slazeno",
i) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xxx 22 % xxxxx "x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Upravené xxxxxxx chlazené xxxxx xx vždy xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx plodů, x xxxxxxxx malého xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx těchto spojení xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podmínkám xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), h), x) x x) x fyzikálním x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx podle tabulky 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, červeného xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z nezahuštěného xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit část xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx výběrový (Extra) x džem x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx jen z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu a xxxxx výběrového (Xxxxx) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx lze xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x ovoce xx xxxxxxxx odečtením xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) lze přidávat xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. a), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační sušení.
(14) Xxxxxxxxx kůra může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx xxxxx nejméně 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s nálevem x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx z čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x ochucujících přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxx teplotách od 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) vlašskými xxxxxx - jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, u kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) čerstvými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
e) konzervovanými xxxxxxx - houby xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx úlomky nebo xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx než xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx pachů x chutí, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby a xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 xX xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x výrobky x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx průměrná šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s hlízami xxxxx xx světle xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx užití,
h) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx konzistence dužniny,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx zemina xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) výrobky x brambor - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx a odrůdou; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx konzumních raných xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a rzivosti xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny xxx 5 mm. Přípustné xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx výrobky x xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x kešu-jablka | 160 | |||
z xxxxx xxxxxxx (maracuja) | 60 | |||
Rosoly výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx | 250 | |||
xx zázvoru | 150 | |||
z xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx xx xxxxxxx | 1700 | x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx ze xxxxxxx x jablek | 2200 | podíl ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx z xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x xxxxxx x jablek | 3200 | podíl ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Klevely | všeobecně | 1500 | ||
z xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx krém | 380 | podíl ovoce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) | v xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve xxxxxxxxx xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
do 50
|
9,0
|
51 xx 500
|
6,0
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
džemy všeobecně | nejméně 60 | |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
Xxxx cizí xxxxxxx | Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (g) | ||
do 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x kompotů z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx rozpadnou, kompoty x klikvy a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, kompotů xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g) | ||
do 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxx a stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plodů x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce | ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx nebo dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, řezy neroztřepané | přirozená, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
|
|
protlaky
|
|
sušená xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx být zjištěn xxxxx x soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, u xxxx okurek uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, bílé xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx a tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx nejméně 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (v xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxxx barva
|
1
|
dutiny
|
1
|
celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
|
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 cm2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
Druh xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
&xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
neodstopkované xxxxx xxxx lusky
|
10
|
15
|
25
|
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických příměsí x nevyzrálých xxxxx xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí
Složky (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
||
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
|
kokos xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
do 100
|
- 5
|
&xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
&xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
&xxxx;
501 a xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 11 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené solené
|
|
5,0
|
0,5
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Příloha č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské oříšky
|
skořápka xxxxx, suchá, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx dobře patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá
|
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Klouzek sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Lepista saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x sušení pro xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva máčková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx edodes)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Pholiota xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Příloha x. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
houby xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
ostatní xxxxxx x hub
|
granuláty z xxx
|
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové loupané
|
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
|
|
bramborová xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % hmotnosti
|
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
nad 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
&xxxx;
xxxxx skvrny xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 povrchu
|
zelené hlízy
|
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
|
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
|
mechanické xxxxxxx (nalepená x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
|
&xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Přípustné odchylky xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle velkosti xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
x toho menší xxx 22
|
0
|
|
rané “drobné”
|
menší xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných typů. Xxxxxxxxxx se mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Sb.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx znění vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. července 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx rajčata x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES a xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx vodní, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx znění nařízení x. 1999/1167/ES.
Nařízení Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění nařízení x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, nařízení x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní plody.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Brokolice.
ČSN 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46 3136 Xxxxx.
ČSN 46 3142 Xxxxxxxxx hrachová zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx základě x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx pozdějších předpisů, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x zákona č. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro lískové xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.